An Artistic Game Experience

Games dringen steeds verder door in ons dagelijks leven. Het leidt geen twijfel dat deze ‘gamification’ zijn weerslag heeft op beeldende kunst. Maar op welke wijze gebeurt dat? En hoe verwerken kunstenaars nou eigenlijk game-aspecten in hun werk?

In de marges van de game-industrie zoeken ontwikkelaars overal ter wereld de grenzen op. Ze ontwikkelen games of game-concepten waar zij al hun creativiteit in kwijt kunnen, zonder de hete adem van veeleisende opdrachtgevers in hun nek te voelen. Dit vertaalt zich naar spellen met een abstracte beeldtaal, een experimentele gameplay en videogames met afwijkende onderwerpen zoals politiek, flora en fauna. Tegelijkertijd zijn er kunstenaars die  steeds vaker gebruik maken van game-technologie of hun beeldtaal ontlenen aan game-vormgeving.

Deze wisselwerking tussen videogames en beeldende kunst nodigt uit tot een boeiende verkenningstocht. Het programma van Game-City zoekt die raakvlakken en begrenzingen op. Wij doen dit graag samen met u zodat we gezamenlijk de ontwikkeling van Art games en interactieve installaties gebaseerd op gameconcepten stimuleren en bekendheid geven.

Wie zijn wij

bART is een mobiele galerie die bouwt aan een multimediaal platform. bART werkt samen met de Digitale Werkplaats, onderdeel van het Centrum voor Beeldende Kunst ‘s-Hertogenbosch. Wij willen met ons programma de ontwikkeling van Art Games en interactieve installaties stimuleren, ondersteunen en presenteren.

Vorig jaar kwam bART met het kunstevenement Game-City in Den Bosch tot een gevarieerd aanbod van activiteiten en slaagden wij erin game-ontwerpers, kunstenaars en publiek samen te brengen.

Wij willen aan Game-City een vervolg geven in een aangepaste vorm, op diverse locaties in Nederland. Het format blijft hetzelfde, de uitvoering wordt in overleg aangepast aan de wensen, mogelijkheden en doelgroep op uw locatie.

Door onze handen ineen te slaan en de overheadkosten laag te houden willen we zoveel mogelijk mensen in aanraking brengen met innovatieve kunst en multimedia.


Comments are closed.